Hidrologii au emis, sâmbătă, o nouă atenționare cod roșu de inundații pe râul Cricovul Sărat, care străbate județele Ialomița și Prahova. Avertizarea este valabilă până la ora 15.00. În Prahova, patru copii cu vârste cuprinse între 9 luni și 6 ani au fost luați de viitură vineri seară. Unul dintre copii a fost găsit decedat, iar ceilalți trei sunt căutați în continuare de către echipajele de intervenție.

inundatiiFoto: IGSU

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gopodărire a Apelor (INHGA), din cauza ploilor torențiale se vor produce în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe cursul mijlociu şi inferior al râului Cricovul Sărat, județele Prahova şi Ialomiţa.

Avertizarea este în vigoare până la ora 15.00.

În urma unei viituri produse vineri seara, în Prahova, în localitatea Lapoș au fost evacuate 100 de persoane, acestea fiind cazate temporar la rude, iar în localitatea Valea Călugărească - 29 de persoane au fost evacuate din calea apelor.

În localitatea Sângeru, o femeie și patru copii cu vârste cuprinse între 9 luni și 6 ani au fost surprinși vineri seara de viitură. Femeia a fost salvată, însă cei patru copii au fost dați dispăruți. Unul dintre copii, în vârstă de 3 ani, a fost găsit ulterior, însă nu a putut fi salvat. Sâmbătă dimineață, pompierii au reluat căutările copiilor luați de viitură.