Actorul Manu Bennet, cunoscut pentru roluri precum cele din franciza Hobbit sau din serialele Spartacus și Arrow, a fost la Sarmizegetusa Regia unde s-a dezbrăcat în pielea goală și a practicat ritualul neozeelandez haka în templul mare circular din situl arheologic.

Manu BennetFoto: Captura YouTube

”Acesta este străvechiul templu al Daciei. Poporul dac a trăit în acest oraș incredibil din munți până când romanii au venit și l-au distrus complet, ștergând din istorie imaginile și poveștile religiei și culturii dace. (...) Acest loc are o atât de mare rezonanță spirituală. Mulțumesc Comic Con România că a făcut posibilă această excursie și îmi cer scuze față de agenții de pază care, pentru moment, au fost alarmați de haka pe care am făcut-o pentru a uni - sau, poate, reuni - spiritul Maori cu cel al dacilor”, a scris actorul neozeelandez pe Instagram.

Potrivit publicației locale glasul-hd.ro, din primele informații, la momentul în care Bennett a intrat în templu nu erau alți turiști la Sarmizegetusa, iar agenții de pază ai sitului l-au oprit în scurt timp pe actor.

Manu Bennet a participat la festivalul East European Comic Con ce a avut loc între 24 și 26 mai în București.