Peste 150.000 de oameni au participat, vineri, la evenimentele organizate cu prilejul Papei Francisc în București, de la aterizarea în România și până la retragerea la reședința oficială.

Copil roman binecuvantat de Papa FranciscFoto: Agerpres

Comitetul Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019” precizează că peste 150.000 de persoane au participat la evenimentele publice din Capitală, de la aterizarea în România până la retragerea Papei la Reședința Oficială.

Prima zi a Papei în România s-a încheiat cu Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala ”Sf. Iosif”, de unde Papa s-a deplasat cu papamobilul.

Călătoria apostolică a Papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea a Papei Ioan Paul al II-lea, în 1999 şi se desfăşoară sub genericul "Să mergem împreună”.

VIDEO Papa Francisc la București: Suveranul Pontif și Patriarhul Daniel au rostit rugăciunea "Tatăl nostru", în Catedrala Mântuirii Neamului

Notă: În varianta inițială a articolului, dintr-o greșeală tehnică, numărul pelerinilor era estimat la 15.000, în loc de 150.000.