Viorica Dăncilă i-a oferit Papei Francisc, la Palatul Cotroceni, un ceas realizat manual de un român și care îl are reprezentat pe cadran pe Sfântul Francisc de Assisi, inspirat dintr-o frescă a pictorului Giotto. La rândul său, Viorica Dăncilă a primit de la Suveranul Pontif mai multe cărți și o medalie.

Papa-Viorica DancilaFoto: Guvernul Romaniei

Viorica Dăncilă a avut o audienţă privată la Papa Francisc, la Palatul Cotroceni, iar, potrivit Guvernului, premierul "a evocat nevoia de unitate şi solidaritate resimţită în prezent la nivelul continentului european".

Viorica Dăncilă i-a oferit Papei Francisc un ceas.

Potrivit informaţiilor furnizate de Guvern, ceasul este făcut de un român, pe cadran fiind reprezentat Sfântul Francisc de Assisi, inspirat dintr-o frescă a marelui pictor Giotto. Pe cadran sunt trei elemente simbolice: o rocă din Argentina (rodocosit) pentru că Suveranul Pontif este de origine argentinian, o rocă vulcanică din Etna şi o fărâmă de pământ românesc. De asemenea, pe spatele ceasului, pe rotorul mecanismului, se află o bucată de malachit - o rocă albastră ce se presupune că a fost folosită la realizarea "albastrului de Voroneţ". Cureaua ceasului este din piele de viţel, lucrată manual tot de un român, simplă, de culoare maron închis.

Celălalt cadou oferit de premier Suveranului Pontif este "Albumul Biserica Româno-Catolică din România: istorie, spiritualitate şi patrimoniu".

La rândul său, Papa Francisc i-a oferit premierului o medalie și mai multe cărți.

"Aceasta este o mică bibliotecă - Bucuria Evangheliștilor, Familia, Cum să avem grijă de mediu, Sfințirea și Tinerețea”, i-a transmis Papa Francisc șefului Executivului.