Doi cetăţeni români au murit, iar altul a fost rănit uşor în accidentul produs joi pe Fluviul Rin, anunţă Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat, potrivit Mediafax.

"Consulatul General al României la Strasbourg urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul maritim produs la data de 30 mai în zona localității franceze Gerstheim, incident în care ar fi fost implicată o ambarcațiune care transporta și cetățeni români. Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora și circumstanțele producerii accidentului", a comunicat Ministerul Afacerilor Externe pentru Mediafax.

"Potrivit datelor preliminare obținute de către reprezentanții oficiului consular, doi cetățeni români au decedat, iar altul a fost rănit ușor, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate. Reprezentanții consulatului au efectuat demersuri în vederea identificării și notificării familiilor.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Strasbourg: +33 369.321.938, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular: +33 6 27 05 00 22", precizează MAE.