Papa Francisc a transmis, joi, în ajunul primei sale vizite în România, un scurt mesaj pe twitter în care îi anunță pe credincioși despre eveniment și le cere să se roage pentru el.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Mâine voi fi în România ca pelerin, pentru a merge împreună cu frații noștri din Biserica Ortodoxă Română și cu credincioșii catolici. Rugați-vă pentru mine!”, a transmis Papa Francisc pe contul său de twitter.

În cursul zilei, Papa Francisc le-a transmis românilor un mesaj video separat.

”Vin în România, țară frumoasă și primitoare, ca pelerin și frate. (...) Vin între voi ca să mergem împreună. Mergem împreună când învățăm să păstrăm rădăcinile și familia, când ne îngrijim de viitorul copiilor și de fratele de lângă noi, când ne depășim fricile și suspiciunile, când lăsăm să cadă barierele care ne separă de ceilalți. Știu că mulți pregătesc vizita mea în mod intens și vă mulțumesc din inimă. Vă asigur că vă stau aproape în rugăciune vouă tuturor și vă dau Binecuvântarea mea. Și vă cer, vă rog, să vă rugați pentru mine!” spune Papa Francisc în mesajul adresat românilor cu câteva ore, practic, înainte de sosirea sa la București pentru o călătorie apostolică de trei zile.