Ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost audiată joi după-amiază la Direcția Națională Anticorupție. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, ea a fost chemată în calitate de martor în dosarul Tel Drum, în care Liviu Dragnea este urmărit penal pentru pentru constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu. Carmen Dan a plecat de la DNA după aproximativ trei ore, fiind huiduită de mai multe persoane care au strigat "Sluga lui Dragnea", "Demisia".

Carmen DanFoto: mai.gov.ro

UPDATE 19.00 Carmen Dan a plecat de la DNA după aproximativ trei ore, urcându-se în mașina care o aștepta fără să facă declarații jurnaliștilor. Mai mulți protestatari s-au aflat în fața DNA, Carmen Dan fiind huiduită la ieșire. "Sluga lui Dragnea", "Demisia", au strigat oamenii.

Carmen Dan, care este și senator, a ajuns la DNA în jurul orei 16.00, după ședința de Guvern.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că ea este audiată în dosarul Tel Drum. Sursele citate au menţionat că aceasta a fost chemată pentru a fi audiată, în calitate de martor, în legătură cu unele demersuri pe care le-ar fi făcut în perioada în care a fost prefect al judeţului Teleorman.

Potrivit aceloraşi surse, în perioada următoare vor continua audierile în acest dosar.

Liviu Dragnea, condamnat definitiv de instanța supremă la trei ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman și încercerat la Penitenciarul Rahova, este urmărit penal în dosarul Tel Drum.

DNA a anunțat în noiembrie 2017 că a început urmărirea penală împotriva lui Liviu Dragnea și a șefilor de la Tel Drum pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte pentru reabilitarea de drumuri județene cu fonduri europene.

DNA preciza că dosarul s-a constituit în urmă unei sesizări a OLAF. Procurorii spun că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi înființat în 2001 un grup infracțional organizat "care acționează și în prezent", format din funcționari ai instituțiilor din administrația publică și oameni de afaceri. DNA menționa că acest grup infracțional organizat ar fi furnizat fonduri pentru PSD, prin donații ale membrilor.

În luna martie, Secția pentru anchetarea magistraților, condusă de Adina Florea, propusă de Tudorel Toader la șefia DNA și refuzată de președintele Iohannis, a transmis către DNA patru cereri de preluare a dosarului Tel Drum, motivând că în această cauză sunt vizați și magistrați. Fostul procuror general Augustin Lazăr a decis ca dosarul Tel Drum să fie instrumentat în continuare de Direcția Națională Anticorupție.