Procurorul Bogdan Pîrlog, cel care a demarat dosarul împotriva jandarmilor pentru violențele de la protestul din 10 august din Piața Victoriei, a precizat, pentru MEDIAFAX, că și-a depus candidatura pentru șefia Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ).

Violente la protestul din 10 augustFoto: Agerpres

În proiectul său, procurorul Bogdan Pîrlog arată că prevederile legislative care au dus la înființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție încalcă Constituția. El citează rapoartele MCV, GRECO și cel al Consiliului Europei.

Primul obiectiv din proiectul depus pentru șefia Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) este sistarea imediată a activității Secției.

"Obiective operaţionale pentru viitorul mandat, ținând cont de cele expuse:

– Sistarea imediată a activității Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție ca urmare a constituirii nelegale a acesteia.

– Sistarea imediată a activității procuroriilor din cadrul secției ca urmare a procedurii vădit ilegale de desemnare.

– Restituirea dosarelor către parchetele de la care au fost preluate ilegal.

– Restituirea dosarelor nou formate către parchetele competente potrivit legii.

– Sesizarea unităților de parchet competente a efectua urmărirea penală față de procurorii din cadrul secției, care au comis infracțiuni în activitatea desfășurată în cadrul secției (de ex. efectuarea cercetărilor în cadrul dosarului „Timmermans”)", se arată în proiectul procurorului Bogdan Pîrlog.

Bogdan Pîrlog este prim-procuror adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.