Papa Francisc se va afla vineri într-o vizită istorică la București, unde va fi primit de președintele Klaus Iohannis. Acesta va fi întâmpinat de către șeful statului la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, la ora 11:25, urmând ca ceremonia oficială de primire la Palatul Cotroceni să aibă loc la ora 12:05.

Foto:

Președintele României și Sanctitatea Sa Papa Francisc vor avea convorbiri tête-à-tête, iar începând cu ora 13:05, în Sala Unirii, se va desfășura întâlnirea cu autoritățile statului, reprezentanții societății civile și corpul diplomatic. Cu această ocazie, în prezența a aproximativ 400 de invitați, Președintele Klaus Iohannis și Sanctitatea Sa vor susține discursuri.

”Președintele României apreciază că vizita Papei Francisc în România este un prilej fericit de a aduce laolaltă credincioșii creștini ortodocși, romano-catolici și greco-catolici. Astfel, Președintele Klaus Iohannis va fi alături de Sanctitatea Sa la câte o ceremonie religioasă dedicată fiecărui cult”, arată un comunicat al administrației prezidențiale.

Vineri, 31 mai, începând cu ora 17:00, Președintele Klaus Iohannis va participa la ceremonia Bisericii Ortodoxe Române de la Catedrala Națională. Ulterior, începând cu ora 17.55, Președintele României va fi prezent la liturghia romano-catolică de la Catedrala Sfântul Iosif. De asemenea, duminică, 2 iunie, Președintele Klaus Iohannis va merge la Blaj, unde, pe Câmpia Libertății se va ține liturghia greco-catolică și va avea loc ceremonia de beatificare a șapte Episcopi greco-catolici martiri.

Vizita în România a Sanctității Sale Papa Francisc se va încheia duminică, 2 iunie, ora 17:30, cu ceremonia plecării oficiale de pe Aeroportul Internațional Sibiu, în prezența Președintelui României.

”Vizita de stat a Sanctității Sale se desfășoară la invitația Președintelui Klaus Iohannis, care a adresat această invitație în luna mai 2015, cu ocazia aniversării unui sfert de veac de la reluarea relațiilor diplomatice dintre România și Sfântul Scaun. Ulterior, în martie 2017, invitația a fost reînnoită prin scrisoarea transmisă de către Președintele României Sanctității Sale”, mai arată comunicatul administrației prezidențiale.