Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis. Întâlnirea a fost confirmată de Administrația prezidențuială care a precizat că cei doi au discutat despre rezultatele referendumului și situația guvernării, ca urmare a ”schimbărilor atât de profunde” care s-au produs după scrutinul de duminică.

Viorica Dancila si Klaus IohannisFoto: Colaj foto: Agerpres / Presidency.ro

”Cei doi au discutat despre rezultatele referendumului și situația guvernării, discuțiile fiind necesare în urma schimbărilor atât de profunde care s-au produs în ultimele zile datorită scrutinului din 26 mai”, a transmis Administrația Prezidenațială.

Vizita neanunțată a lui Dăncilă la Palatul Cotroceni are loc în contextul în care președintele nu acceptă propunerea de numire a lui Titus Corlățean în funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, potrivit unor surse politice. De asemenea, a cerut demiterea „imediată” a miniștrilor Teodor Meleșcanu și Carmen Dan.

Viorica Dăncilă a transmis, miercuri, președintelui Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministru al Justiției, ministru al Fondurilor Europene și ministru pentru Românii de Pretutindeni.

Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlățean, pentru Ministerul Justiției, Ana Birchall, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deținut acest portofoliu.