Puerto Williams, o mică localitate din Chile, înconjurată de munți înzăpeziți, situată pe coasta continentului american, a fost ridicată la rangul de oraș de către autoritățile chiliene devenind astfel și cel mai sudic oraș din lume, capătul lumii sau cel mai apropiat punct de Polul Sud, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Până acum poziția era ocupată de orașul Ushuaia din Argentia, situat în Țara de Foc. Locuitorii micului orășel amplasat pe malurile Canalului Beagle, într-o zonă montană, cu temperaturi foarte scăzute, speră ca noul titlul să le aducă beneficii.

”Pentru noi, acest titlul este o oportunitate pentru atragerea turiștilor” a declarat Francisca Albornoz, președintele Asociației de Turism.

Pe de altă parte, unii locuitori se tem că numărul mare de turiști ar pune în pericol statutul de orășel liniștit, adică exact motivul pentru care zona este atât de ispititoare pentru vizitatori.

“Noi suntem obișnuiți cu liniștea, suntem obișnuiți să ne lăsăm ușile descuiate sau cheile în mașină. Acum ne temem că am putea pierde toate acestea”, a comentat María Luisa Muñoz, reprezentant al autorităților locale.

De altfel, părți ale regiunii sunt deja în circuitul turistic, printre care Parcul Național Torres del Paine, renumit pentru ghețarii de culoare alb-albastru și munții Andean.