Nicuşor Dan, fondatorul şi fostul preşedinte al USR, a anunţat că va candida independent pentru Primăria Bucureşti, la alegerile locale de anul viitor, şi a cerut sprijinul alianţei USR-PLUS şi al PNL. Nicușor Dan spune că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, va fi un candidat foarte greu de învins în 2020 dacă opoziţia nu se va uni pentru a sprijini un singur candidat, iar acel candidat este el.

Nicusor DanFoto: Facebook

Nicușor Dan a declarat, miercuri seară, la B1TV, că el crede că va exista înțelepciunea ca opoziția să aibă un candidat comun la Primăria Capitalei, iar el este cel mai bun astfel de candidat. El a subliniat că vrea să candideze independent, susţinut de Alianța USR-PLUS și de PNL.

"Nici USR, nici PLUS, nici PNL nu au luat vreo decizie privind candidatul pe care o să îl susţină la Primăria municipiului Bucureşti. Eu cred că imediat după ce se termină toată această nebunie cu probleme naţionale, şefia Camerei Deputaţilor, moţiune de cenzură, eu cred că o să existe înţelepciunea ca opoziţia să vină cu un candidat comun la Primăria Bucureşti şi eu cred că sunt cel mai bun astfel de candidat", a afirmat Nicuşor Dan.

Legat de informațiile că fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu ar urma să fie candidatul USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan a spus că nu este o candidatură asumată, ci doar "un zvon, pe care multă lume l-a citit ca o candidatură asumată".

Fostul președinte al USR a mai afirmat că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, va fi un candidat foarte greu de învins în 2020 dacă opoziţia nu se va uni pentru a sprijini un singur candidat. "Nici candidatul alianței USR-PLUS, nici candidatul PNL singur nu poate să o bată pe Gabriela Firea. Singura variantă este ca opoziția să aibă un candidat unic", a adăugat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a candidat la Primăria Capitalei și în 2016, când a ieșit pe locul al doilea, după Gabriela Firea.