Carmen Dan nu demisionează, așa cum președintele Klaus Iohannis i-a cerut, precizând că va pleca de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) doar dacă îi cere partidul.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu este o surpriză pentru nimeni că domnul președinte îmi cere demisia. Nu este prima dată și deja este de notorietate această idee fixă. Politic, îi răspund că nu mă intimidează cererile urgente, nici chiar în situația în care acestea sunt dublate de riscul unor dosare penale. O demisie o voi depune numai când partidul din care fac parte mi-o va cere. Am vorbit cu pemierul după declarația președintelui Iohannis și mă văd nevoită să îl dezamăgesc. Nu imi voi da demisia nici imediat, nici imediat”, a declarat Carmen Dan.

„O să vorbesc mai rar ca să fie pe înțelesul celor care încă mai fac campanie electorală. Declarația de astăzi a președintelui mă determină să prezint câteva motive pentru care cererea demisiei este cel puțin nejustificată. (...) MAI a avut, ca principală atribuție, asigurarea, în condiții de sigurnață a legerilor desfășurată în plan naționa, adică îm țară,. De aceea este Minister de Interne. O altă atribuție a fost asigurarea desfășurării termenelor stabilite în calendarul procesului electoral prin grija prefecților. Tot în țară. Are oare, cineva, probe sau indicii, că votul din țară a fost fraudat? Dacă da, să înșelegem că PNL a câștigat niște alegeri fraudate?”, a spus Carmen Dan, la sediul Ministerului.

Totodată, ministrul a mai spus că MAI a sesizat sincope situații precum funcționarea tabletelor și modul cum acestea semnalau în mod eronat aspecte care ar fi reprezentat un posibil vot multiplu. Însă Carmen Dan a dat asigurări că, din verificările poliției, nu au fost confirmate cazuri.

„În ce privește numărul de secții de votare, Guvernul nu a organizat mai puține secții în țară decât la alte alegeri și nici nu a înființat secții separat ascunse prin cătune sau locuri greu accesibile așa cum specula propaganda dreptei înainte încă sî se adopte un act normativ privind desfășurate alegerilor”, a mai spus ministrul.

„Eu cred că nimeni nu ar trebui să fie deranjat de timpul necesar exercitării votului în secțiile de votare, așa cum nimeni nu s-a arătat deranjat de referendumul pe care președintele l-a solicitat a fi suprapus cu alegerile europarlamentare. Am convingerea că altfel ar fi sta lucrurile dacă am fi avut un singur buletin de vot de ștampilat, iar astăzi nu ar mai fi existat vreun motiv pentru solicitarea imperativă și nejustificată a demisiei”, a adăugat Carmen Dan.

Precizările vin după ce peședintele Klaus Iohannis a cerut demiterea de urgență a miniștrilor de Externe - Teodor Meleșcanu și de Interne - Carmen Dan, pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile în țară și străinătate.