​Organizația civică Reset din Iași anunță un protest anti-Tudorel Toader pentru vineri, în fața Universității Cuza din Iași, cu ocazia vizitei președintelui Curții de justiție a Uniunii Europene, afirmând că oficialii europeni "trebuie să afle că Tudorel Toader a fost complicele unor penali și că nu a plecat decât atunci când a fost dat afară".

HotNews.roFoto: Hotnews

Protestul, denumit "Iașul nu uită și nu iartă!", îi vizează și pe Avocatul poporului, Victor Ciorbea, și pe președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea.

Manifestația este programată vineri, de la ora 8:30, în fața Universității Cuza din Iași, unde va veni președintele Curții de justiție a Uniunii Europene.

Anunțul organizatorilor:

  • "La acest eveniment va participa și o parte din floarea cea vestita a justiției românești, care a săpat în doi ani și jumătate la temelia statului de drept din Romania: omniprezentul și eternul rector, Tudorel Toader, absentul și călătorul Victor Ciorbea, precum și președinta CSM, Lia Savonea.

  • Nu putem rata acest eveniment fără a ne transmite mesajul pe care de doi ani și jumătate îl strigam. Cei din UE trebuie sa afle că Tudorel Toader a fost complicele unor penali și că nu a plecat decât atunci când a fost dat afară. Tudorel Toader nu se poate preface că doi ani din cariera lui nu există și că în acest timp nu a făcut decât să fie în slujba unei coaliții toxice pentru democrația din România.

  • Faptul că nu a fost până în totalitate servantul umil și nu a mers până la capăt cu demolarea justiției nu-l absolvă de răul pe care l-a făcut sistemului judiciar și nu-l face nici disident și nici erou, cum va încerca din nou să pozeze. Deja simpla revenire pe "tronul" de rector a reprezentat o noua insultă înghițită în mod regretabil de Senatul și colectivul de la universitatea Cuza din Iași. El este un contramodel pentru studenți și viitorii magistrați pe care îi pregătește, iar neluarea unei poziții pentru revenirea lui înseamnă acceptarea tacită a unui rău care sapă la temelia încrederii în instituțiile de învățământ superior din România.

  • Iașiul nu iartă și nu uita că un simbol a fost pătat de rămânerea în funcție a unui rector care nu are nimic de-a face cu profesionalismul, verticalitatea și moralitatea".

Conferința internațională cu tema "Viitorul Sistemului Judiciar al Uniunii Europene" va avea loc vineri și sâmbătă, în Aula Magna a Universității conduse de Tudorel Toader, având pe agendă doi invitați-VIP: Koen Lenaerts, președintele Curții de Justiție a Uniunii Europene, și Marc Jaeger, președintele Tribunalului Uniunii Europene.

De asemenea, în program este și Radu Canțăr, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, agentul guvernamental al României la CJUE și Tribunalul UE. Acesta a intrat în atenția opiniei publice prin faptul că a pierdut un proces la Tribunalul UE, România suferind corecții financiare de 80 de milioane de euro la fondurile europene pentru agricultură.

CITEȘTE ȘI: Ce mai face Tudorel Toader acum: conferință la Iași cu tema Viitorul Sistemului Judiciar al UE