Mai bine de 50 de tornade au lovit SUA în ultimele 11 zile, un om și-a pierdut viața și 130 au fost răniți, imaginile surprinse însă arată pagube materiale substanțiale, case distruse complet sau rămase fără acoperiș în Indiana și Ohio.

HotNews.roFoto: Hotnews

Furtunile s-au aflat printre cele 55 de turbulenţe despre care meteorologii au spus ar putea atinge solul luni în opt state care se întind spre est din Idaho și Colorado. Marți, o tornadă mare și periculoasă a lovit vestul orașului Kansas, la sfârșitul zilei, a informat Biroul Naţional de Meteorologie. Gradul de distrugere nu este momentan cunoscut.

În ultimele două săptămâni, în SUA s-a înregistrat o activitate neobișnuit de mare de tip tornadă. Vânturile au desprins acoperișuri, lăsând casele să arate ca niște păpuși uriașe, au distrus casele de la fundație, au smuls copaci, au rupt liniile de înaltă tensiune și au făcut destule stricăciuni încât au fost vizibile pe radar. Echipajele de la autostrăzi au trebuit să utilizeze utilajele de dezăpezire pentru a elibera o autostradă interstatală din Ohio.