Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România (SNPR) Decus, Bogdan Bănică, în transmite ministrului de Interne, Carmen Dan, că este timpul să plece acasă, pentru "permanenta atitudine fățarnică" pe care a avut-o de la începutul mandatului, pentru că "i-a mințit pe polițiști cu zâmbetul pe buze la parade sau cu lacrimi false în ochi la catafalcul eroilor, i-a umilit și i-a trimis în patrulare în coșciuge cu roți".

Carmen DanFoto: Captura video

"E timpul. E timpul să pleci acasă, doamna Dan. Pentru permanenta atitudine fățarnică pe care ai adoptat-o încă de la începutul mandatului. Pentru că ne-ai mințit. Cu zâmbetul pe buze la parade sau cu lacrimi false în ochi la catafalcul eroilor. Pentru că nu ai schimbat #chiarnimic în acest minister, în pofida tuturor promisiunilor", este mesajul postat pe Facebook de liderul sindical.

El îi mai reproșează lui Carmen Dan că, "uneltind și complotând", le-a permis infractorilor "să ne rânjească infractorii în față, la adăpostul umbrelei roșii", că a "ascultat, cu capul plecat, ordine menite să destabilizeze această țară, ordine transmise mai departe, cu orice risc, pentru protejarea unui infractor de drept comun, care acum e după gratii".

Liderul sindical mai spune că Dan le-a călcat în picioare demnitatea polițiștilor, pentru că le-a menținut salariile la nivelului anului 2009, i-a trimis în patrulare în aceleași "coșciuge cu roți" și "i-a condamnat la moarte zilnic în misiuni cu dotarea de acum 30 de ani".

"Pentru că nu ți-a păsat. Și pentru că ne-ai umilit. Și pentru că în continuare ai permis ca polițiștii să-ți fie hăcuiți în posturi de poliție, pe peroanele gărilor sau în misiuni, cu țestele despicate.Pentru că ai fost #nimic și ai făcut #decâtnimic”, mai scrie vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România Decus, Bogdan Bănică.

Liderul de sindicat adaugă că Dan a vrut să intre în istorie și a reușit, dar va rămâne în amintirea colectivă drept "cel mai incompetent, ocult, slugarnic și anost ministru al internelor pe care l-a avut România postdecembristă!”.

"Ciolanul s-a terminat, stăpânul nu mai are altele să vă dea. E timpul, doamna Dan, dacă ai un dram de onoare, să pleci!”, adaugă Bănică.