Paralizia britanică privind Brexitul a servit drept "vaccin" împotriva votului eurosceptic în alegerile pentru Parlamentul European, a declarat marți președintele Consiliului European, Donald Tusk, citat de Reuters.

Donald TuskFoto: Consiliul European

"Nu mă îndoiesc că unul dintre motivele pentru care oamenii de pe continent au votat pentru o majoritate pro-europeană este și Brexitul", a declarat Tusk într-o conferință de presă după ce a prezidat un summit al tuturor celor 28 de lideri UE pentru a alege cinci nume pentru funcțiile de conducere ale blocului care urmează să fie ocupate după alegerile europarlamentare.

”Deoarece europenii au văzut ce a însemnat Brexit-ul în practică, au tras concluzii. Brexitul a fost un vaccin împotriva propagandei anti-UE și a știrilor false. "

Tusk a reafirmat că liderii UE nu vor accepta în mod automat candidații nominalizați de partide înaintea scrutinului. Oficialul este mandatat să identifice cei mai buni candidați pentru posturile cheie. El a precizat că ambiția sa este ca cel puțin jumătate din posturi să fie ocupate de femei.