Cursurile elevilor de la Şcoala Gimnazială "Corneliu Coposu" din Zalău au fost suspendate pentru ziua de miercuri, din cauza distrugerilor produse la acoperişul şi luminatoarele unităţii şcolare, în urma căderilor de grindină de marţi.

GrindinaFoto: Captura YouTube

Potrivit unei informări date publicităţii marţi, de Primăria Zalău, având în vedere fenomenele meteo extreme care au avut loc în cursul după-amiezii, a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, relatează Agerpres.

"În cadrul întrunirii, după o primă analiză a pagubelor produse de grindină în oraş s-au transmis responsabilităţi fiecărui membru al comitetului, iar o parte s-a deplasat în zonele cele mai afectate de aceste fenomene meteo în vederea evaluării daunelor. Astfel s-au constatat distrugeri mari la acoperişul şi luminatoarele clădirii Şcolii Gimnaziale 'Corneliu Coposu' din cartierul Dumbrava Nord. Având în vedere lucrările ce trebuie efectuate imediat şi pentru a nu pune în situaţie de pericol elevii şcolii, s-a hotărât suspendarea cursurilor la Şcoala Gimnazială 'Corneliu Coposu', în data de 29 mai 2019", precizează oficialii administraţiei locale.

Conform sursei citate, lucrători ai societăţii Citadin, ajutaţi de pompieri, execută marţi seara lucrări de punere în siguranţă a clădirii, cursurile urmând a fi reluate joi, 30 mai.

O cădere de grindină de mari dimensiuni a distrus acoperişurile unor clădiri, producând totodată pagube mai multor maşini din Zalău, marţi, după o ploaie care a durat doar câteva minute.