Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat marți că analizează dacă va reveni asupra demisiilor din funcțiile de vicepreședinte PSD și președinte interimar al organizației București, așa cum i-ar fi solicitat mai mulți colegi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gabriela Firea a spus că, dată fiind situația actuală, i s-ar fi cerut să analizeze dacă revine în funcțiile din care a demisionat la sfârșitul anului trecut.

"Mai mulți colegi mi-au spus că, dată fiind situația actuală, să analizez și să renunț la ceea ce am anunțat la unul dintre CEX-urile de anul trecut, anume atunci când, ca un gest de onoare, mi-am dat demisia din funcția de președinte interimar PSD București și din poziția de vicepreședinte la nivel național, funcția de la Ilfov doar aceea fiindu-mi luată cu forța la propunerea președintelui din acel moment al partidului. Deocamdată, am spus că mă gândesc, analizez dacă revin asupra acelor decizii”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a mai spus că o eventuală revenire asupra demisiilor ar trebui votată și în Comitetul Executiv al PSD.

Firea a făcut aceste declarații după o întâlnire cu Viorica Dăncilă, anterior ea participând la ședința Biroului Național al PSD.

În noiembrie 2018, Firea a anunţat, înaintea unei şedinţe la care se discuta retragerea sprijinului politic pentru ea, că şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti și din cea de vicepreşedinte al partidului.