Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a lansat marți o invitație către foștii membri ai PSD care au trecut la Pro România de a reveni în PSD, ea susținând că dacă aceștia nu se întorc, ar vedea firesc ca PSD să stabilească o alianță cu partidul lui Victor Ponta. Printre ei se află Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu, excluși din PSD în 2018 după ce au semnat o scrisoare prin care cereau demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului.

Gabriela Firea Foto: Digi Sport

Printre social-democrații trecuți la partidul lui Ponta se numără Adrian Țuțuianu, Marian Neacșu, Mihai Tudose, Ioan Mocioalcă și Nicolae Bănicioiu. Ei au fost excluși din PSD după ce în septembrie 2018 au semnat o scrisoare prin care cereau demisia lui Liviu Dragnea de la șefia partidului, după care au trecut la Pro România.

Firea a precizat că este o "invitație personală" pe care o lansează foștilor colegi de partid să se întoarcă în PSD. "Domnul Neacșu este un om competent. Pe vremea lui partidul a fost extrem de bine condus și echilibrat, la fel și domnul Mocioalcă și domnul Țuțuianu", a declarat Firea.

Gabriela Firea, care marți a participat la ședința Biroului Politic al PSD, după care a avut o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, a spus că dacă cei care au trecut la Pro România nu se întorc în partid, atunci ar fi firească stabilirea unei alianțe cu partidul lui Ponta.

"Să se stabilească o alianță între Pro România și PSD dacă acei colegi nu se întorc în partid. Este normal să existe întâlniri și să existe o strategie cu Pro România", a adăugat primarul Capitalei.