Câteva sute de persoane au manifestat, luni seară, în faţa Ministerului Afacerilor Externe (MAE), ei exprimându-și nemulțumirea față de modul în care au fost organizate secțiile de votare din diaspora și cerând demisia ministrului Teodor Meleșcanu.

Protest impotriva MAEFoto: Captura video Mediafax

Sute dintre persoanele care au manifestat, luni seara, în Piața Victoriei, au pornit apoi în marș spre Ministerul Afacerilor Externe, relatează Mediafax.

Oamenii au cerut, atunci când au ajuns în fața instituției, demisia ministrului Teodor Meleșcanu, nemulțumiți pentru modul în care au fost organizate secțiile de votare din diaspora și pentru că mulți români nu au mai apucat să voteze.

„Toți avem dreptul la vot!”, „România, stat european” și ”Meleșcanu, demisia!” sunt câteva dintre mesajele pe care le-au strigat protestatarii.

Potrivit unor surse avizate, în fața Ministerului de Externe s-au strâns câteva sute de persoane, precizează Mediafax.

Teodor Meleșcanu și-a cerut scuze, luni, față de românii din Diaspora care nu au putut vota la alegerile europarlamentare și referendum din cauza cozilor care s-au format la urne. Ministrul de Externe a anunțat că a dispus o anchetă în țările unde au existat astfel de probleme la secțiile de votare.

La mai multe secții de votare din străinătate, precum cele din Roma, Londra, Dublin sau Offenbach s-au format cozi mari, mii de români așteptând să-și exercite dreptul la vot. Cozi s-au format și în fața secțiilor de votare din Bruxelles, Verona, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin și Regensburg, românii declarându-se nemulțumiți, pe rețelele de socializare, că așteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităților române.