Toni Neacșu, avocat în dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare, a declarat că o decizie favorabilă a Curții Constituționale (CCR) pe tema completurilor nu i se va aplica șefului PSD.

HotNews.roFoto: Hotnews

Neacșu a comentat că a observat "o anumită grabă” pe care nu a înteles-o pentru a se da rapid o sentință. "Cred că e puțin cam mult ca să dai o hotărâre pe motiv că unul dintre membrii completului se pensionează”, a spus el.

Toni Neacșu, care a reprezentat-o în aceast dosar pe Olguța Șefu, fost director executiv al Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman, a declarat pentru HotNews.ro că o eventuală decizie favorabilă a Curții Constituționale nu va avea niciun efect în cazul lui Liviu Dragnea, pentru că este închisă orice cale de atac. Contestația în anulare nu poate fi folosită pentru că aceasta este o cale de atac pentru sentințele din apel, în timp ce problemele ridicate vizează modul de constituire a completului de 3, care a dat decizia inițială.

"Teoretic, ar putea avea deschisă doar o cale la CEDO, unde s-ar putea invoca încălcarea dreptului la un proces echitabil", a explicat avocatul.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani și 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis menținerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în cazul președintelui PSD Liviu Dragnea.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.