Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a demisionat din calitatea de profesor în cadrul Universităţii ''Aurel Vlaicu'', în semn de protest că i-a fost acordat lui Adrian Năstase titlul ''Doctor Honoris Causa'', el spunând că ''simpatiile partinice ar fi trebuit exersate fără implicarea instituţiei de învăţământ''.

FalcaFoto: Facebook

Gheorghe Falcă preda comunicare, din 2018, la Facultatea de Inginerie.

"Gestul universităţii de a conferi titlul de Doctor Honoris Causa încalcă angajamentul neimplicării politice. Întregul demers este lipsit de discernământ academic", a declarat pentru Agerpres Gheorghe Falcă.

El a spus că îl consideră pe Năstase "un non-model pentru societatea românească şi pentru tinerii acesteia".

Reprezentanţii universităţii nu au putut fi contactaţi pentru a comenta decizia şi afirmaţiile lui Gheorghe Falcă, rectorul instituţiei de învăţământ superior fiind plecat din ţară.

În 17 mai, fostul premier Adrian Năstase a primit titlul "Doctor Honoris Causa" al Universităţii "Aurel Vlaicu" din Arad, drept "o recunoaştere pentru activitatea ştiinţifică desfăşurată".

Adrian Năstase este, din 2001, profesor onorific al universităţii de stat din Arad, iar conducerea a decis ca, pentru "meritele excepţionale în apărarea şi promovarea interesului naţional ca diplomat", să-i acorde titlul.

La ceremonie au fost prezenţi, printre alţii, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, care a fost şi preşedintele Comisiei de Laudatio, şi Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române.