Sentința definitivă în dosarul angajărilor fictive în care Liviu Dragnea a fost condamnat în prima instanță la trei ani și jumătate de închisoare urmează să fie dată luni, așa cum au anunțat judecătorii în urmă cu o săptămână, după audieri care au durat șase ore.- 13:33 Sentința va fi anunțată în scurt timp
UPDATE 11.49 Judecătorii instanței supreme au început deliberările pe dosare- Liderul PSD a avut duminică seara o reacție nervoasă când o jurnalistă l-a întrebat dacă are ”bagajele făcute”: ”E un spectacol prost. Foarte prost. Nu am niciun bagaj făcut”. „Sunteți pregătit să mergeți la pușcărie?”, l-a întrebat o altă jurnalistă. „Dumneavoastră sunteți?”, a replicat liderul PSD, după care a adăugat: „Nimeni nu e pregătit, doamnă”.
La termenul din luna martie, la instanța supremă, Liviu Dragnea a susținut din nou în fața magistraților că este „total nevinovat” în dosarul angajărilor fictive, că acesta este unul politic și că dacă va fi menținută condamnarea la închisoare, ar vrea să știe pentru ce.
Judecătoarea Luciana Mera, membră în completul de 5 care judecă acest dosar, urmează să se pensioneze în 1 iunie. Dacă până la acea dată nu va fi pronunțată o decizie, în complet va fi numit un nou magistrat, iar judecarea dosarului ar putea fi reluată. Între timp, faptele ar putea ajunge la perioada de prescriere.
Pe 21 iunie 2018, Dragnea, care are deja o condamnare definitivă în dosarul Referendumului, primea, în primă instanță, în acest dosar al angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Noua condamnare era primită cu urale de miile de manifestanți ieșiți în acea seară în Piața Victoriei din Capitală pentru a protesta față de modificările aduse de PSD-ALDE legilor justiției și codurilor penale.
Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul care viza angajarea fictivă a două angajate - Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica - la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.
Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, lucrând de fapt la PSD Teleorman. DNA arată că, în calitate de preşedinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman și ar fi determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată la DGASPC Teleorman. Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.
În motivarea deciziei de condamnare, magistraţii instanței supreme notează că liderul PSD "a adoptat o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute". De asemenea, magistrații arată în motivare că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu. Din octombrie 2018, când dosarul a intrat în faza de apel, a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată.
#dreptatepanalacapat
#rahovapetruP$D program Mandru Ca ii Roman
In Romania justitia este politizata,cel mai bun exemplu sunt judecatorii de la CCR,aia nu au nici o treaba cu justitie,presedintele CCR,v.dorneanu are studiile facute la fara frecventa si experienta ZERO.
Sa nu uitam ca sunt numai femei care-l judeca pe dragnea.
Daca intra in puscarie scapa de multe alte giji.
Ca actualul CCR si-a depasit atributiile, luand masuri in favoarea politicului, este o alta discutie.
Tov. Dragneev iti dorim multa sanatate si 10 cu felicitari!!
#dreptatepanalacapat
#rahovapentruP$D program Mandru Ca ii Roman
MELESCANU = judecat si condamnat!
O condamnare a lui Dragnea ar fi un prim pas catre asanarea politicii romanesti. In alte tari oamenii isi dau demesia pentru greseli gen afirmatie nefericita, ce putea fi interpretata drept jignitoare pentru un grup. In Romania se relativeaza totul in functie de interes, nu isi asuma nimeni responsabilitatea pentru decizii si actiuni, vina este mereu in alta parte si de obicei la adversarii politici (a se vedea vina aruncata de PSD lui Iohannis pentru dezastrul de la sectiile de votare din strainatate).
Mai grav este ca politicienii se cred mici zeitati intangibile, fac si desfac totul cum vor ei si acolitii lor, trecand lejer peste limita bunului simt si intrand nu de putineori in sfera penalului. Iar cand sunt investigati, urla din rasputeri ca sunt condamnati politic.
Iar daca (asa cum se insinueaza) Dragnea a facut vreun targ cu 2-3 dintre cei 5 judecatori, l-a facut deja de mult si s-ar putea sa fie inca valabil, fara nicio legatura cu esecul PSD de la alegerile de ieri.
Mai ramane si dandanaua cu CCR care, pe 5 iunie, trebuie sa "rezolve" problema cu completul de judecata "nespecializat" care l-a condamnat pe sobolan in prima instanta.
Daca sultanul malefico-mafiot Dragneev va fi achitat ca a facut pact cu unii judecatori, atunci este grav! Votul de ieri este apa de ploaie si tara asta nu se va insanatosi niciodata (sau nu in urmatoarea suta de ani!).
Sa speram ca mafiotul se va duce acolo unde merita!
Ce plm mai conteaza ?
Banditul asta sa mearga la capsuni ?
Mai degraba mearga restul poulimii, iar "baronii" din teritoriu, acei analfabeti burdihanosi care cheama satrari lautari la nunti si botezuri de toata mizerie, unde se intalnesc toti analfabetii tarii, sa carmuiasca linistiti, precum marii boieri de odinioara.
Exista si modalitati mai elegante de a scapa de nunta. Stai asa, ce zici tu acolo? Cum? Ca e mai bine la inchisoare decat sa-i spui irinucai ca nu o mai vrei? :)))