​Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, îi îndeamnă pe cetățenii europeni să meargă duminică la urne pentru alegerea europarlamentarilor, precizând că ”fiecare vot contează”.

Jean Claude JunckerFoto: Twitter

Juncker a adresat un mesaj pe twitter, după ce el însuși și-a exprimat opțiunea de vot în alegerile pentru Parlamentul European. ”Tocmai am votat. Fiecare vot contează!”, a transmis el pe rețeaua socială.

De altfel, în multe state europene s-a înregistrat duminică o prezență semnificativ mai mare decât în alegerile europene din urmă cu cinci ani. Tensiunile politice de la nivel european, criza Brexit, dar și problemele din plan intern (cazul României și chiar al Poloniei) par să fi declanșat o mobilizare la vot peste așteptări.

Sondajele de opinie sugerează că în urma scrutinului va rezulta un Parlament European fragmentat, în care atât Partidul Popular European (PPE), cât şi grupul Socialiştilor şi Democraţilor (S&D, centru-stânga) riscă să piardă un număr semnificativ de locuri, iar forţele eurosceptice ar putea câștiga teren.

Rezultatele oficiale din toate cele 28 de state membre UE vor fi anunțate duminică seara la ora 23:00, ora Bruxellesului (24:00, ora României), după închiderea tuturor urnelor.