Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu s-a prezentat duminică la secția de vot, arătându-se deranjat de ziariști.

Calin Popescu TariceanuFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

UPDATE: Tăriceanu nu a votat pentru referendum, ci doar pentru alegerile europarlamentare.

”Pentru măsurarea popularității președintelui sunt alte modalități mai puțin costisitoare”, a susținut el.

”Am votat cu convingerea că cei care ne vor reprezenta în Parlamentul European vor merge acolo cu gândul de a apăra interesul României, de a face ca România să fie respectată, să fie tratată de la egal la egal. (...) Pentru referendum nu am votat pentru că pentru a măsura popularitatea președintelui sunt modalități mai puțin costisitoare, nu trebuie să organizăm un scrutin pentru acest lucru”.

Întrebat dacă va candida la președinție, Tăriceanu a evitat să dea un răspuns, pe motiv că nu este momentul. ”Cred că întrebarea aceasta e bine să mi-o puneți cu altă ocazie”, a replicat Tăriceanu.

Anterior exercitării votului, el i-a apostrofat pe jurnaliștii care l-au așteptat la secția de votare, spunându-le că ”deranjează lumea”.

”Ce întrebare, cum adică cu ce gând votez? Vedeți că deranjați lumea, nu poate să intre înăuntru”, s-a adresat el jurnaliștilor înainte de a vota.

Liderul ALDE a fost așteptat și de Norica Nicolai, candidat ALDE pentru alegerile europarlamentare, cu care a avut un scurt schimb de replici.