​Președintele PNL Ludovic Orban a votat duminică la alegerile europarlamentare și la referendum pentru ca România să rămână un stat european în care puterea să nu mai emită ordonanțe de urgență care să încalce independența justiției.

Ludovic Orban în studioul HotNews.ro Foto: Hotnews

”Am votat ca să fiu sigur că România va fi condusă de oameni cinstiți și corecți, de oameni care respectă legea și nu de hoți. Am votat ca să fiu sigur că guvernul nu va mai putea emite ordonanțe de urgență prin care să calce în picioare drepturile și libertățile fundamentale ale românilor, să calce în picioare independența justiției, să pună între paranteze parcursul european al României”, a declarat Orban.

El a spus că este convins că referendumul va fi validat pentru că ”românii au înțeles că votul este cea mai puternică armă pe care o au”.

”Adevărații deținători ai puterii publice sunt cetățenii români. Sunt convins că au înțeles că exercitarea puterii se face prin vot și că votul este cea mai puternică armă pe care o au, sunt convins că nu se vor lăsa manipulați și intimidați și își vor exercita votul și la alegeri și la referendum”.

Orban a adăugat că victoria în scrutinul de duminică înseamnă că actuala putere nu va mai avea nicio legitimitate.