Dacian Cioloș susține că delegații USR-PLUS nu au fost primiți la ședințele pregătitoare din mai multe secții de votare și avertizează că acesta este un prim semnal de alarmă în privința corectitudinii votului de duminică.

Dacian CiolosFoto: Miscarea Romania Impreuna

”Î​n această după-amiază, delegații noștri nu au fost primiți la ședințele pregătitoare votului în mai multe secții de votare din București și din câteva județe, deși au fost îndeplinite toate procedurile legale prealabile. Este un prim semnal de alarmă în ceea ce privește corectitudinea votului de mâine. Vreau să fiu foarte clar: nu vom accepta tertipuri de niciun fel care să pună în pericol corecta desfășurare a alegerilor în toate secțiile de votare din țară”, a semnalat Dacian Cioloș, pe Facebook.

Liderul PLUS, care deschide lista alianței la alegerile europarlamentare, cere respectarea legii.

”Cerem să fie respectate toate normele privitoare la dreptul la vot și la corectitudinea votului. Suntem gata să apelăm la orice mijloace legale pentru a proteja aceste valori. Îndemn reprezentanții noștri în secțiile de votare să nu se lase intimidați atunci când știu că au legea de partea lor”, a transmis el.