Magistraţii Tribunalului Galaţi au emis mandate de arestare preventivă pentru cei doi elevi de 18 şi 19 ani, de la Seminarul Teologic din Galaţi, implicaţi în cazul bărbatului de 41 ani înjunghiat mortal pe stradă, în noaptea de joi spre vineri, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate. Cei doi și-au recunoscut fapta.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit acesteia, inculpaţii şi-au recunoscut faptele şi au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

"Am înaintat către Tribunalul Galaţi dosarul care conţine propunerea de arestare preventivă faţă de cei doi inculpaţi reţinuţi în cursul serii de 24 mai, inculpaţi care sunt cercetaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor. Nu există, până la acest moment, un mobil al acestei infracţiuni. Este un conflict spontan. Inculpaţii se întorceau de la o petrecere, au trecut pe strada pe care locuia victima şi acolo a avut loc agresiunea. Victima a fost lovită cu un cuţit şi apoi cu bâte în zona capului, leziunile traumatice fiind incompatibile cu viaţa. Cei doi inculpaţi nu au fost agresaţi de victimă. A fost o discuţie contradictorie între o rudă a victimei şi cei doi inculpaţi, dar cei care au agresat au fost inculpaţii. Fiul victimei a fost implicat în discuţia contradictorie. Cei doi inculpaţi au recunoscut fapta", a spus Istrate, citată de Agerpres.

Avocatul celor doi elevi, Julieta Popescu, a precizat că inculpaţii regretă fapta şi că în cazul lor se va merge pe o procedură judiciară simplificată.

"Este o stare de şoc, sunt nişte copii, nu au prevăzut acest incident, a fost un conflict spontan. S-a ajuns la această tragedie, nu este deloc plăcut, regretă, evident. A fost o abordare pe stradă. Cei doi veneau de la un banchet şi, în urma acestor discuţii, a degenerat. Putem spune că a existat şi o provocare, pentru că au fost urmăriţi de părintele unuia dintre copii cu care a existat conflictul anterior. De aici, nu a fost decât un pas la crearea acestei altercaţii între tatăl, cel care îl însoţea, şi cei doi inculpaţi. Banchetul a aparţinut seminarului, de acolo ei au plecat spre cămin şi pe traseu a apărut această abordare din partea celor doi tineri, iar tatăl unuia dintre ei, victima, a venit pentru că băiatul său a participat la o altercaţie anterioară incidentului final. Regretă fapta. Cuţitul îl avea unul dintre inculpaţi, îl avea în permanenţă pentru că îi plăcea să deţină acest accesoriu. Toţi şi-au recunoscut faptele", a menţionat Popescu.

Seminarul Teologic Ortodox 'Sf. Andrei' din Galaţi, la care sunt elevi cei doi inculpaţi, a remis, sâmbătă, un comunicat în care îşi exprimă mâhnirea faţă de situaţia creată. "Referitor la abominabilul incident produs în noaptea de 23 mai, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, Seminarul Teologic Ortodox 'Sf. Andrei' din Galaţi îşi exprimă mâhnirea faţă de această situaţie. În cazul nefericit în care se va constata implicarea unor elevi din şcoala noastră în acest regretabil eveniment, după finalizarea cercetărilor legale se vor lua măsurile administrative care se impun. Condamnând cu fermitate asemenea atitudini, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii unei persoanei şi ne unim în rugăciune cu familia îndurerată", se spune în comunicat.

Un bărbat de 41 ani din Galaţi a fost înjunghiat mortal, în noaptea de joi spre vineri, pe o stradă din apropierea Şcolii nr. 20 din localitate. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de omor.