Atacul cu bombă de la Lyon, soldat cu rănirea a 13 persoane, nu a fost până în acest moment revendicat, a declarat sâmbătă procurorul Remy Heitz de la Secţia antiteroristă a Parchetului General din Franţa, transmite Euronews.

HotNews.roFoto: Hotnews

Heitz a adăugat că autoritățile continuă să caute un individ despre care se crede că a plasat bomba.

Bărbatul, care purta ochelari de soare și avea capul acoperit, a fost surprins de camerele de supraveghere, iar poliția a făcut publică o fotografie și a făcut apel la eventuali martori să vină să ajute la identificarea acestuia. Poliția a avertizat că bărbatul este periculos și le-a recomandat oamenilor să nu-l abordeze în cazul în care îl întâlnesc, ci să alerteze imediat autoritățile.

Forțele de ordine din Franța informează că explozia de vineri de la Lyon, în urma căreia cel puțin 13 persoane au fost rănite, ar fi fost provocată de un colet-capcană. Potrivit Poliției, niciuna dintre persoanele rănite nu se află în stare foarte gravă.

Potrivit unei surse din poliție, pachetul capcană conținea șuruburi și a fost amplasat în fața unei brutării aflată la intersecția a două străzi din centrul acestui oraș, unul dintre cele mai mari din Franța.

Zona a fost evacuată și închisă de forțele de ordine. Un bărbat de 30 - 35 de ani care circula pe bicicletă și a fost văzut vineri în apropierea locului în momentul exploziei este căutat de poliția franceză. Specialiştii antiterorism au preluat investigaţia asupra exploziei din centrul oraşului Lyon în care au fost rănite mai multe persoane, au declarat vineri procurorii francezi.