Mesaje cu caracter obscen au fost scrise, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe sediul organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Social Democrat (PSD), cu două zile înainte de alegerile pentru Parlamentul European, relatează Agerpres. Preşedintele excutiv al PSD Botoşani, Marius Budăi, spune că acest tip de mesaj este promovat de preşedintele României, Klaus Iohannis.

mesaj obscen pe sediul PSD BotosaniFoto: AlexandruVictor.ro Facebook

Persoane a căror identitate nu este cunoscută au vopsit cu spray toate cele patru laturi ale sediului PSD, iar liderii social-democraţi au pus acţiunea pe seama opoziţiei politice.

"Este un gest de intimidare a membrilor şi simpatizanţilor noştri, având în vedere că acest gest vine cu o zi înaintea scrutinului pentru Parlamentul European. Este regretabil că în 2019 reprezentanţii partidelor de opoziţie recurg la astfel de acţiuni şi cred că acest model este preluat de la liderii naţionali. Ăştia sunt cei care vor să conducă România?", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, senatorul Doina Federovici.

Pe de altă parte, preşedintele excutiv al PSD Botoşani, Marius Budăi, spune că acest tip de mesaj este promovat de preşedintele României, Klaus Iohannis.

"Este mesajul politic promovat de preşedintele Iohannis, este mesajul unor partide care nu au nimic de spus din punct de vedere politic, este platforma lor politică ca alternativă la programul nostru de guvernare", a afirmat Budăi.

Conducerea PSD a sesizat Poliţia în acest caz.