Stația de metrou Aviatorilor și Gara de Nord au fost inundate vineri după-amiază, din cauza ploii, în contextul în care municipiul București a fost sub avertizare de Cod Portocaliu de averse cu caracter torențial până cel puțin la 19.30. Inflitrații din cauza ploii au avut loc și și în zona tunelului dintre stațiile Stefan cel Mare si Obor. Metrorex spune că infiltrațiile sunt legate de hidroizolația stațiilor dar și de faptul că țevile furnizorilor de apă și căldură se află în apropierea metroului. Ploaia a făcut ravagii pe străzile din București, dar și în mai multe orașe din țară. Grindina a acoperit pământul în mai multe localități.

inundatie AviatorilorFoto: Captura video

20.00: Situația de la Aviatorilor a fost remediată, comunică Metrorex, compania anunțând că există infiltrații și în zona tunelului dintre stațiile Stefan cel Mare si Obor însă acestea nu afecteaza circulația trenurilor.

”Din cauza ploii torențiale, la una din căile de acces ale stației de metrou Aviatorilor, la nivel vestibul (până în zona turnichețlor) au apărut infiltrații de apă. Debitul de apă a survenit prin accesul de la suprafața neacoperită a stației. Echipele Metrorex au intervenit de urgență și au remediat situația”, arată comunicatul Metrorex.

Potrivit operatorului, infiltrațiile țin de hidroizolația stațiilor dar și de faptul că țevile furnizorilor de apă și căldură se află în apropierea metroului.

”Cauzele apariției infiltrațiilor sunt legate atât de hidroizolația stațiilor dar și de faptul că țevile furnizorilor de apă și căldură se află în apropierea metroului ceea ce face ca multe dintre avariile acestora să fie resimțite și la metrou.

Menționăm că fiecare stație de metrou este dotată cu pompe pentru evacuarea apei care funcționează automat, în cazul unor debite mari de apă. De asemenea personalul este instruit să acționeze de urgentă conform procedurilor de rigoare in astfel de cazuri”, a subliniat Metrorex.

Apa de ploaie a luat cu asalt și Gara de Nord.

Tot în Capitală, circulaţia tramvaielor liniei 41 a fost blocată timp de 20 de minute, pe sensul spre Casa Presei Libere, din cauza unui cablu de servicii care a căzut pe reţea, au anunţat, vineri, reprezentanţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB). Blocajul s-a produs între orele 16:00 - 17:00, pe Şoseaua Virtuţii, la Pod Ciurel. În prezent, se circulă cu dificultate din cauza vremii nefavorabile.

În Ialomița s-a format o tornadă.