Cinci militari din Batalionul 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei", care se află în misiune în Afganistan, au fost răniți vineri, în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate, informează Ministerul Apărării Naționale. Cei cinci sunt în stare stabilă și se află internați la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar.

MRAP MaxxPro in AfganistanFoto: MApN

UPDATE Militarii răniți în atac sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton și Florin-Alexandru Ștefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie și fruntașul Nicolae Petcu. Aceștia sunt internați la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar.

La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanțelor producerii evenimentului, condusă de șeful de stat major al unității.

Potrivit MApN, militarii au fost răniți în jurul orei 12.30, ora României, pe timpul executării misiunii, când mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

”Militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Cei cinci militari sunt conștienți și starea lor de sănătate este stabilă”, arată comunicatul Ministerului Apărării, care adaugă că, după informarea familiilor militarilor, vor fi făcute publice și detalii cu privire la identitatea acestora.