Facebook intenționează să își lanseze propria criptomonedă anul viitor, în condițiile în care din primul trimestru din 2020 intenționează să creeze un sistem de plăți digitale în aproape toate țările, informează BBC.

Criptomoneda FacebookFoto: Pixabay

Gigantul social media vrea să înceapă să testeze criptomoneda, denumită GlobalCoin, până la sfârșitul acestui an.

Facebook este de așteptat să își pună la punct planurile în detaliu în această vară și a discutat despre riscuri și oportunități cu guvernatorul Bank of England Mark Carney.

Fondatorul Mark Zuckerberg s-a întâlnit cu Carney luna trecută. Firma discută și cu companiile de transfer de bani, inclusiv Western Union, și caută modalități mai ieftine și mai rapide pentru ca persoanele care nu au un cont bancar să trimită și să primească bani.

Facebook dorește să creeze o monedă digitală care să ofere modalități accesibile și sigure de efectuare a plăților, indiferent dacă oamenii au sau nu un cont bancar.

Compania, care deține WhatsApp și Instagram, speră să elimine barierele financiare, concurența cu băncile și să reducă costurile consumatorilor. Denumit Proiectul Libra, planurile Facebook pentru valuta digitală au fost raportate pentru prima dată în decembrie anul trecut. Facebook a discutat, de asemenea, despre procesul de verificare a identității și reducerea riscurilor de spălare a banilor, cu Trezoreria SUA.