Ambasada Danemarcei la București postează un mesaj inedit, în care spune că "va fi o duminică fierbinte”, dar după este "posibil să fie mai răcoare”. Luni, la o zi de la alegerile europarlamentare și referendumul pe tema justiției, instanța supremă este așteptată să pronunțe decizia definitivă în cazul liderului PSD, Liviu Dragnea, condamnat în primă instanță la trei ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ambasada Danemarcei la București a postat, vineri pe Facebook un mesaj intitulat "Casual Friday": "Care-i prognoza? - Va fi o duminică fierbinte. - Şi după? - Posibil să fie mai răcoare".

Duminică au loc alegerile europarlamentare, iar românii sunt chemați să voteze și la referendumul pe tema justiției.

Luni, instanța supremă este așteptată să pronunțe sentința în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a primit în primă instanță o condamnare de trei ani și jumătate de închisoare.

Ambasada Danemarcei este una dintre cele 12 reprezentanțe diplomatice care în 3 aprilie au transmis o scrisoare comună prin care cereau Guvernului de la București să se abțină de la modificări care ar slăbi statul de drept și capacitatea României de a lupta împotriva corupției. Statele semnatare se declarau profund îngrijorate de integritatea sistemului judiciar românesc, care a fost "zdruncinat de modificări imprevizibile ce nu întăresc eforturile României de a consolida progresul în materie de justiție". Acestea mai spuneau că ordonanțele de urgență pregătite pot avea un impact negativ asupra independenței justiției, ceea ce ar slăbi încrederea cetățenilor și a partenerilor români în sistemul judiciar, dar și în Guvernul României.