Jurnalista Emilia Șercan a spus, după ce conducerea Academiei de Poliție a fost plasată sub control judiciar pentru că ar fi convins un ofițer să o amenințe, că va publica toate datele din dosar atunci când va putea, pentru a prezenta „dimensiunea diabolică” a poveștii, potrivit Mediafax.

Emilia SercanFoto: Facebook - Departamentul de Jurnalism FSPAC UBB

„În momentul în care dosarul va fi public și voi putea vorbi despre acest caz veți putea afla și înțelege dimensiunile diabolice ale acestei povești, din care până acum se știe doar despre mesaje”, a scris jurnalista Emilia Șercan pe Facebook, după ce DNA i-a plasat sub control judiciar pe rectorul și prorectorul Academiei de Poliție.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de Iacob Adrian, rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și Petrică-Mihail Marcoci, prorectorul Academiei, fiecare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la șantaj. Cel instigat la șantaj ar fi fost ofițerul de poliție Adrian Bărbulescu.

Decizia procurorilor vine după ce au fost efectuate, în cursul zilei de joi, mai multe percheziții la domiciliul rectorului și al prorectorului Academiei de Poliție.

Procurorii DNA au dispus, de asemenea, în urmă cu câteva săptămâni, punerea în mişcare a acţiunii penale şi l-au plasat sub control judiciar în luna aprilie pe ofiţerul de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Gheorghe Adrian Bărbulescu, cel care ar fi ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan.

Potrivit ordonanţei procurorilor, în data de 15 aprilie, ofiţerul de la Academia de Poliţie ar fi transmis jurnalistei Emilia Şercan, pe numărul personal, mesaje de ameninţare (un mesaj tip text şi cinci mesaje folosind aplicaţia Facebook Messenger), pentru a o constrânge să înceteze activitatea de investigare a modului în care mai multe persoane din cadrul şcolii doctorale a Academiei de Poliţie A.I. Cuza, au obţinut titlul de doctor.