Guvernul discută joi, în primă lectură, programul „O casă, o familie”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, care a precizat că se are în vedere creșterea nivelului garanției guvernamentale la 80% din valoarea creditului și suportarea de către stat a comisionului de gestiune.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Discutăm azi în primă lectură proiectul O familie, o casă, o variantă mai aproape de nevoile cetățenilor a programului Prima Casă. (...) Ne propunem creșterea nivelului garanției guvernamentale de la 50% la 80% din valoarea creditului” și „suportarea de către stat a comisionului de gestiune și reducerea substanțială a dobânzii pentru familiile cu copii și pentru persoanele cu dizabilități”, a spus Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Programul a fost anunțat în urmă cu o zi de Liviu Dragnea, la România TV. Șeful PSD a spus că este vorba de extinderea programului Prima Casă și se dorește extinderea plafonului creditului la 570.000 lei.

"Extindem Prima casă şi numim programul O familie - o casă. Condiţiile la Prima casă au fost bune iniţial, dar au devenit mult prea restrictive şi toţi sunt nemulţumiţi. În primul rând dăm o valoare mai mare, 570.000 de lei, adică să poată să îşi cumpere o casă, nu o bojdeucă, mărim plafoanele, pentru că dacă aveai peste 3.000 de lei venituri nu te mai calificai, intrai într-un cerc vicios, adică foarte puţini mai aveau acces şi la case foarte mici. Dobânda este fixă, în lei. Eu sunt sigur că se vor găsi bănci care vor susţine asta", a spus Dragnea, citat de Agerpres.