Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai îi transmite liderului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, care va participa vineri la mitingul electoral USR-PLUS din Capitală, că lista celor pe care el îi susține "geme de odrasle sau discipoli ai poliţiei politice comuniste". "Vei veni la Bucureşti pentru a-i sprijini pe copiii securiştilor noştri să devină securiştii copiilor noştri", este mesajul Noricăi Nicolai pentru liderul ALDE din Parlamentul European.

Norica NicolaiFoto: Captura video

"Dragă Guy, înţeleg că te pregăteşti să fii prezent la o manifestare electorală a unei alianţe politice de tip neo-populist, a cărei listă de candidaţi la alegerile europene este condusă de o persoană care a purtat în tinereţe uniforma odioasă a Securităţii lui Ceaușescu. Cel care conduce astăzi lista a avut drept misiune să o supravegheze pe Doina Cornea, cel mai proeminent dizident anti-comunist al anilor 1980. În toate culturile politice există convingerea că cineva care a îmbrăcat uniforma unui serviciu de securitate o va purta toată viaţa, pe faţă sau în ascuns. Vei veni la Bucureşti pentru a-i sprijini pe copiii securiştilor noştri să devină securiştii copiilor noştri", a scris Norica Nicolai, joi, pe Facebook.

Ea îi transmite liderului ALDE din Parlamentul European că înainte de a-și lua biletul pentru Bucureşti ar fi fost bine să le dea celor din ALDE un telefon ca să îi povestească cu cine este "pe cale să bată palma". Norica Nicolai susține că întreaga listă a celor pe care Verhofstadt vrea să îi sprijine "geme de odrasle sau discipoli ai poliţiei politice comuniste".

Ea îl acuză pe liderul ALDE din Parlamentul European că se manifestă "ca un partizan necondiţionat al instituţiilor şi practicilor represive" şi că "refuză să vadă gravele abuzuri petrecute în justiţia din România din ultimii 10 ani".

"Ca de la liberal la liberal îţi spun că mă aşteptam să văd mai multă sensibilitate faţă de abuzul de putere şi amestecul vădit al serviciilor de informaţii în justiţia din România. Noi, în ALDE România, stăruim să credem că libertatea cetăţeanului are prioritate în raport cu aparatele coercitive ale statului şi că definiţia reală a statului de drept pleacă de la calitatea drepturilor şi libertăţilor individuale, nu de la puterea necontrolată pe care o acumulează, încurajaţi de politicieni populişti, instituţiile judiciare şi de forţă", mai scrie Nicolai, în mesajul pentru Verhofstadt.

Alianța 2020 USR-PLUS va organiza vineri, de la ora 16.00, un miting electoral în Parcul Izvor din Capitală, la eveniment urmând să participe Guy Verhofstadt, liderul ALDE din Parlamentul European.