Carmen Dan susține că "s-a exagerat în mod intenționat" în ceea ce privește impunerea unei parole pentru a intra în Târgoviște în timpul mitingului PSD de duminică, ea spunând că accesul a fost oprit doar pentru zona în care se desfășura manifestația, iar parola a fost impusă de către organizator. Ministrul de Interne l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că a lansat declarații fără a avea "informații reale” și i-a "reamintit" că și "pentru dânsul se dispun astfel de măsuri de restricționare a zonei pe care o traversează, tot de către aceiași comandanți din poliție și jandarmerie care au responsabilitatea și obligația să vegheze și să se asigure că sunt respectate măsurile de siguranță".

Carmen DanFoto: Captura video

"Nu ministrul dispune măsurile de ordine publică, ele sunt dispuse de comandanții poliției și jandarmeriei, pe principiul competenței teritoriale. (...) Ce am constatat însă a fost că s-a exagerat în mod intenționat ideea că a fost blocat întregul oraș. Eu știu că s-au dispus măsuri de restricționare a accesului în zona în care se desfășura o adunare publică, un miting cu caracter electoral de către organizatori și accesul a fost restricționat doar pentru acea zonă care era autoritate și era legal. Mai mult decât atât cred că s-ar fi putut găsi o formulă mai bună pentru accesul persoanelor autorizate să participe la acea adunare, eventual (…) sau altceva, însă parola a fost convenită de către organizator”, a declarat Carmen Dan, citată de Mediafax.

Potrivit ministrului de Interne, președintele Klaus Iohannis a lansat declarații fără să aibă la bază „informații reale”, acuzând forțele de ordine.

"L-am văzut ieri (miercuri, n.r) și pe președinte, ca de obicei fără să aibă informațiile reale, deși are absolut toate pârghiile să le afle, acuzând poliția și jandarmeria că au fost persoane arestate. Păi dacă președintele României nu știe care este diferența între o persoană care este arestată și o persoană care este condusă la secție pentru identificare, atunci este foarte grav. Și încă ceva în plus - dacă ne referim la măsuri de restricționare, îi reamintesc domnului președinte că și pentru dânsul se dispun astfel de măsuri de restricționare a zonei pe care o traversează, tot de către aceiași comandanți din poliție și jandarmerie care au responsabilitatea și obligația să vegheze și să se asigure că sunt respectate măsurile de siguranță”, a mai spus sursa citată.

Luni, la o zi de la mitingul PSD de la Târgoviște au apărut imagini care arată că polițiștii nu le-au permis oamenilor să intre în oraș dacă nu mergeau la evenimentul organizat de social-democrați. Mai mult, oamenilor li s-a cerut să spună ”parola” pentru a li se da voie să înainteze spre oraș. 14 străzi au fost închise traficului pentru mitingul electoral al PSD, iar unii oameni s-au plâns că au fost închise artere care nu au fost anunțate, circulația rutieră fiind blocată înainte de ora 10.00.

Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița a transmis că organizatorul activității publice din municipiul Târgoviște a luat decizia de a institui o parolă, pentru a facilita accesul autovehiculelor în zona stabilită pentru miting, dar nu pentru a intra în oraș.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis le-a transmis românilor să nu se teamă și să meargă duminică să voteze la alegerile europarlamentare și la referendum.

"Dacă vor să știe de ce vor fi feriți dacă votează, să se uite ce s-a întâmplat în campanie în țară. La Topoloveni, simpli demonstranți au fost arestați pe loc și duși la Poliție. Târgoviște - a fost închis orașul fiindcă pesediștii au vrut în liniște să își facă campanie", a mai spus Iohannis. "Nu lăsați PSD să decidă în locul vostru", a afirmat președintele.