„Nu aș vrea să cred că aceste probleme în ultimele 3 zile apar tocmai din cauza - să spunem așa - unor supărări ale unor oameni pe managementul de la metrou”, a declarat miercuri Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, ca reacție la nemulțumirile sindicaliștilor de la metrou, care au pichetat ministerul, scrie Mediafax.

Razvan CucFoto: Agerpres

Sindicaliștii reclamă numărul redus de presonal al companiei.

„M-am întâlnit cu reprezentanții sindicatelor la sediul Ministerului. Această problemă va fi rezolvată odată cu apariția bugetului de la Metrorex, dar eu m-aș bucura foarte mult ca toți angajații să înțeleagă că și modul în care își fac ei treaba la metrou este foarte importantă, pentru că văd un lucru care m-a îngrijorat, și am spus inclusiv astăzi presei, de trei zile apare o problemă la un releu la depoul de la Berceni care perturbă traficul. Nu vreau să cred că este un lucru care se întâmplă exact acum în plină campanie electorală și până acum nu a apărut. Eu înțeleg și nemulțumirile reprezentanților asociațiilor sindicale, dar pe de altă parte trebuie să înțelegem că trebuie să fim foarte atenți când vine vorba de modul în care fiecare își gestionează funcția și atribuțiile și și dacă există anumite nemulțumiri vizavi de managementul în companii, cu siguranță vom analiza ceea ce face managementul, dar nu aș vrea să cred că aceste probleme din ultimele trei zile apar tocmai din cauza - să spunem așa - unor supărări ai unor oameni pe managementul de la metrou”, a spus Cuc.

Reprezentanții Metrorex arată că, miercuri dimineață, în intervalul 7:50-8:50, pe Magistrala 2, trenurile au circulat cu întârziere din cauza dereglării unui sistem electric al liniei, dar și a retragerii unui tren din circulație, fiind creată aglomerație în stațiile de metrou. „Astăzi (miercuri, n.r.), în intervalul orar 7:50 - 8:50, pe Magistrala 2 (Berceni-Pipera) trenurile de metrou au circulat cu întârzire de aproximativ 8 minute fața de graficul de 3 minute. Întârzierea a intervenit urmare a dereglării unui sistem electric al liniei, coroborat și cu retragerea unui tren din circulație”, a informat Metrorex printr-un comunicat de presă.​