Președintele Klaus Iohannis acuză PSD că încearcă să boicoteze referendumul, umblând prin județe și cerându-le primarilor să le transmită oamenilor să nu voteze. Mai mult, el spune că Liviu Dragnea a dat ordin Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să ignore referendumul, astfel că CNA a refuzat să acorde timpi de antenă. "Este o încercare jalnică din partea PSD și o obrăznicie a CNA", a declarat Iohannis, care i-a îndemnat pe oameni să meargă duminică la vot și să nu lase PSD să voteze în locul lor. De asemenea, șeful statului a spus că alegerile europarlamentare și referendumul vor genera schimbări în spațiul politic românesc, anunțând că nu va mai acorda PSD încă o nominalizare pentru funcția de premier.

Foto:

"Vedem cu toții cum activiști, oameni din conducerea PSD umblă peste tot în țară, județe, primării, să explice cum că acest referendum nu ar fi important, ba chiar se vede că umblă pe la județe ca pesediștii să îi convingă pe oameni nici să nu voteze. Este jalnică această încercare. Ba mai mult, încearcă instituțional să bloceze, a dat ordin Dragnea la CNA să ignore referendumul. Acesta e un scrutin care se ține cu europarlamenetarele, dar e altceva", a declarat Klaus Iohannis, miercuri seară, la Cotroceni.

El a spus că decizia Consiliului Național al Audiovizualului, care a refuzat să acorde timpi de antenă pentru publicitatea refendumului, este fără precedent după Revoluție.

"CNA a refuzat să acorde timpi de antenă pentru publicitatea refendumului și nu au vrut să ia în discuție chestiunea și când am trimis un clip de publicitate electorală în care eu le sugerez oamenilor să meargă la referendum, fără să spun cum să voteze, au zis că e publicitate electorală și să mă descurc cu partidele. Auziți ce obrăznicie din partea CNA. Este jalnic", a afirmat Iohannis.

El le-a transmis românilor să nu se teamă și să meargă duminică să voteze la alegerile europarlamentare și la referendum.

"Dacă vor să știe de ce vor fi feriți dacă votează să se uite ce s-a întâmplat în campanie în țară. La Topoloveni, simpli demonstranți au fost arestați pe loc și duși la Poliție. Târgoviște - a fost închis orașul fiindcă pesediștii au vrut în liniște să își facă campanie", a mai spus Iohannis. "Nu lăsați PSD să decidă în locul vostru", a adăugat președintele.

Întrebat cine va deconta un eventual eșec al referendumului, Iohannis a spus că această întrebare trebuie păstrată după referendum și că "deocamdată" el crede că va fi validat.

  • "Alegerile vor genera schimbări în spațiul politic/ PSD nu va primi încă un post de premier"

Președintele a mai spus că alegerile europarlamentare și referendumul vor genera schimbări în spațiul politic românesc, anunțând că nu va mai acorda PSD încă o nominalizare pentru funcția de premier.

"Sunt convins că rezultatele de la alegerile europarlamentare și de la referendum vor genera schimbări în spațiul politic", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Întrebat ce se va întâmpla dacă PSD îi va retrage sprijinul politic actualului premier Viorica Dăncilă, șeful statului a anunțat că nu va mai acord un post de prim-ministru social-democraților.

"Pot să vă spun, chit că nu vorbim de asta acum, că PSD nu va primi încă o nominalizare de la mine. Să înțelegem că alegerile vor schimba spațiul polițic românesc", a completat Klaus Iohannis.