Radu Mazăre, încarcerat în perioada de carantină de 21 de zile la Penitenciarul Rahova, a fost vizitat, miercuri, de către mama și fiul său, Răducu. Cei doi au spus că fostul primar al Constanței are moralul bun, că va rezista în închisoare și că are tot ce îi trebuie.

Radu Mazare (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Sunt o mamă care am un copil într-o situație dificilă. Ce anume să vă declar? Ce simt eu, ce simte el? Este greu de spus. Vă rog un minut puneți-vă în locul meu, gândiți-vă că sunt părinții dumneavoastră în locul meu și ce ar putea să vă răspundă? E bine, are moralul bun, este înconjurat de familie și de dragostea fraților și a mea. Și o să reziste. Și cu asta am încheiat", a declarat Gabriela Victoria Mazăre, mama lui Radu Mazăre, la ieșirea din penitenciar.

Fiul fostului edil a vorbit din nou despre condițiile din închisorile din Madagascar, care sunt mult mai rele decât cele din penitenciarele din România.

"Avocații se ocupă de această problemă (sesizraea la CEDO- n.r.) de acum încolo și mi-au indicat să nu mai fac nicio declarație în sensul ăsta. (...) Acolo, dacă veți căuta pe Internet despre închisoarea în care a fost reținut o să vedeți că este una dintre cele mai rele din lume, stăteau 45 într-o cameră, și el nimerise bine acolo, stau sute de oameni într-o cameră, îi scotea la apel în curte cu mâinile la ceafă în vine, sigur, nu le dădea mâncare, era puțin mai dificil, el este tare ca piatra. A zis că o să ne sune și o să ne spună (de ce mai are nevoie -n.r.) pentru că o să-și cumpere de aici de la magazin, a spus că are destule. Ne consultăm în familie și decidem (care îl va vizita). Am vorbit și la telefon", a declarat și fiul lui Radu Mazăre, citat de Mediafax.

Fostul primar este încarcerat la Penitenciarul Rahova, în perioada de carantină de 21 de zile, după care autoritățile vor decide unde va executa Radu Mazăre cei 9 ani de închisoare, sentință defintivă la care a fost condamnat în dosarul terenurilor și plajelor din Constanța.

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre, extrădat din Madagascar pentru a ispăși pedeapsa de 9 ani de închisoare, a susținut că decizia de condamnare este "absolut nedreaptă și revoltătoare", dar că se va descurca "onorabil și demn" în pușcăriile din România. El a povestit și despre condițiile din închisoarea din Madagascar, dar și despre lucrurile bune pe care le-a făcut, între care reconstruirea stațiunii Mamaia, pe care a "scos-o din praf, ruine și anonimat". "Amintirile și iubirea nu mi le poate lua nimeni!", mai spunea fostul primar al Constanței, într-o scrisoare publică transmisă marți, la o zi de la aducerea sa sub escortă în România.