Oxford, "The City of Dreaming Spires" (Orașul Turnurilor de Vis), este renumit în întreaga lume pentru universitatea și istoria sa. Pentru mai mult de 800 de ani, a fost casa regalității și a intelectualilor din Marea Britanie. Orașul se mândrește cu o structură de învățământ public și privat de cel mai înalt nivel, de la școli primare, până la centre de educație specializate, precum și alte instituții private de învățământ superior, pe lângă celebra University of Oxford.

DOV MasterclassFoto: IntegralEdu

O parte din elita educațională din Oxford pornește de la colegiile private

Unul dintre cele mai prestigioase colegii private, din UK, este D’Overbroecks’ College, înființat în anul 1978, în Oxford. Colegiul a dezvoltat un sistem de învățământ care încurajează îmbunătățirea calităților personale ale fiecărui elev, punându-se accentul pe individualitate, diversitate, originalitate și stimularea gândirii critice și creative. Colegiul are în structură 35 de discipline și oferă studenților flexibilitatea de a alege o combinație de materii care se potrivesc cel mai bine punctelor lor forte, intereselor și aspirațiilor viitoare. Marea majoritate a elevilor de aici obțin rezultate academice remarcabile și sunt acceptați automat la universități de top din UK, pentru care se pregătesc din timp, cu sprijinul profesorilor din colegiu.

Dacă nu ajungi curând la Oxford, vine Oxford la tine

Conform sondajelor, tinerii români care studiază în străinătate apreciază programele internaționale de învățământ din mai multe motive: multiculturalism, posibilitatea de a face internship-uri în companii de renume și de a căpăta experiență profesională încă de pe băncile școlii, dar și datorită perspectivei profesionale pe care o au după absolvire.

Condițiile de admitere internaționale diferă, însă, radical față de cele din țară, criteriile de selecție fiind riguroase, iar elevii trebuind să se pregătească atent și cu responsabilitate, dacă își doresc să aibă succes la admitere, mai ales în Marea Britanie.

Pentru elevii de liceu și părinții acestora care sunt interesați de studii internaționale și își doresc să se pregătească pentru o viitoare admitere, vice-președintele Colegiului d'Overbroeck's Oxford, Andrew Gillespie, sosește în România să susțină un masterclass pe tema admiterii la universităţi de top din străinătate, dar şi pentru a arăta tinerilor şi familiilor din România cum este să studiezi la un liceu de elită din UK.

Andrew Gillespie este Vice-Președinte la d'Overbroeck's Oxford, unul dintre cele mai prestigioase colegii din Marea Britanie. Andrew Gillespie este responsabil de îndrumarea elevilor spre universitatea potrivită, prin programul d'Overbroeck's Futures, ce se concentrează pe sprijinirea tinerilor în alegerea și obținerea celor mai bune direcții educaționale și profesionale.

Participanții iau locul elevilor internaționali la lecția demo

Masterclass-ul susținut în România de Andrew Gillespie simulează orele de curs în care sunt pregătiți elevii din cele mai bune școli din UK, pentru aplicarea la universitățile de top din întreaga lume. Participanții vor fi puși în locul elevilor internaționali și vor avea șansa să experimenteze o zi din viața elevilor din liceele de top din străinătate.

Andrew Gillespie va explica pas cu pas în ce constă procesul de pregătire pentru a fi admis cu succes la universitățile internaționale de top. Elevii vor afla cum să își redacteze o scrisoare de motivație pentru aplicația lor, cu elemente distinctive, care să le pună în valoare punctele forte și abilitățile personale.

Cei care își doresc să devină și ei elevi internaționali și să pătrundă în sistemul educațional britanic de top, pot afla mai multe detalii despre unele din bursele oferite de Colegiul d’Overbroeck’s, cum ar fi d’Overbroeck’s International School - Friendship Ambassador Awards (6.000 £/an) și d’Overbroeck’s Sixth Form - Friendship Ambassador Awards ( £3.000 an).

Participarea la masterclass este gratuită. Locurile sunt limitate

Elevii și părinții dornici să afle în ce constă o aplicație care aduce succesul unei admiteri la universitatea dorită sau cum se desfășoară orele de curs la liceele internaționale de top, pot participa gratuit la masterclass-ul lui Andrew Gillespie, în limita locurilor disponibile. Masterclass-ul va avea loc pe 25 mai 2019, în două sesiuni, de la ora 10.00 şi de la ora 12:30, hotel Novotel, sala Bordeaux.

Pentru cei interesați, procesul de înscriere e simplu: trebuie să se înregistreze la Raluca Niculae, Manager Dept. Licee în Străinătate IntegralEdu, raluca@integraledu.ro, 0737.069.008 sau să completeze formularul aici.