Viorica Dăncilă a afirmat că i-a asigurat pe primari că Guvernul va elimina autorizația de construire pentru ca edilii să poată accesa mai ușor Fondul de Dezvoltare și Investiții, transmite Mediafax. Premierul a precizat că a avut discuții în județul Suceava despre stadiul implementării PNDL 1 și PNDL 2.

Viorica DancilaFoto: Guvern

„Am discutat despre stadiul implementării PNDL 1, PNDL 2, despre Fonduri de Dezvoltare și Investiții și i-am asigurat pe primari că pentru a accesa mai ușor acest fond vom elimina autorizația de construcție. Am văzut că marea majoritate a primarilor sunt mulțumiți de aceste programe guvernamentale care au permis dezvoltarea comunităților locale indiferent de culoarea politică pentru că noi ne dorim ca fiecare comunitate să se dezvolte, să aibă condiții din ce în ce mai bune, pentru că în ansamblu toate acestea duc la dezvoltarea județului și bineînțeles la dezvoltarea României. Acestea au fost problemele discutate și bineînțeles că nu am vrut doar să ascultăm ceea ce spun, vom veni cu soluții pliate pe realitatea existentă astfel încât să putem rezolva multe din aceste probleme”, a declarat Viorica Dăncilă, marți la Frasin.

Șeful Executivului a adăugat că au fost discuții și despre problemele primarilor cu privire la utilități și mediu.

„Am efectuat această vizită la invitația domnului senator Stan, având în vedere că aici este o problemă semnalată de către mai mulți primari, legată de utilități și mediu, problemă care necesită o intervenție guvernamentală. (...) Bineînțeles că noi ne vom apleca asupra acestei probleme, vom găsi soluții, astfel încât comunitățile respective să poate să își desfășoare activitatea în condiții normale. Legat de această problemă mai multe detalii vor fi date de către ministrul Finanțelor Publice și ministrul interimar al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici”, a explicat Dăncilă.

Premierul a mai spus că ministrul Finanțelor a vorbit cu edilii și despre fonduri, iar ministrul Sănătății a discutat cu aceștia despre prioritățile din domeniu.

„S-a vorbit și despre fonduri, pe fiecare primărie în parte, domnul ministru a avut o discuție detaliată legată de acest aspect, dar și despre dotarea spitalelor unde doamna ministru Sorina Pintea a discutat cu primarii pentru că așa cum știți anul acesta avem cel mai mare buget pe sănătate și educație, domenii prioritare pentru România și ne dorim ca fiecare spital din România să poată fi dotat cu aparatură performantă pentru că sănătatea este foarte importantă pentru fiecare cetățean”, a conchis Viorica Dăncilă.