WC-ul public din orașul Huedin, județul Cluj, care a costat 120.000 de euro și a fost deschis la începutul lunii mai, a fost inundat în urma ploilor din ultima perioadă. Apa s-a infiltrat în tavan, dar a inundat și pardoseala, unde s-au format bălți.

WC-ul public din HuedinFoto: Hotnews

Primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan, a declarat, marți, corespondentului Mediafax, că investiția nu a fost recepționată încă și că problemele vor fi remediate.

"WC-ul public din Huedin nu a fost recepționat încă, nu a avut loc recepția finală, l-am deschis doar pentru evenimentul , care a avut loc la începutul lunii mai. Problemele constatate cu infiltrațiile de apă vor fi remediate, iar săptămâna viitoare va fi recepția finală, va veni și constructorul din Bihor”, a spus Moroșan.

Administratorul firmei de construcții din Aștileu, județul Bihor, Mircea Floroiu, a susținut la rândul său că a fost schimbată soluția de etanșare a WC-ului și au fost înlocuite și plăcile de la tavan, afectate de apă.

"S-a remediat problema. Recepția finală este în curs, nu vor mai fi probleme”, a spus Floroiu.

Primăria orașului Huedin a cheltuit peste 540.000 de lei (120.000 de euro) pentru WC-ul public amplasat în zona centrală. Acesta are 160 de metri pătrați, 8 cabine și o încăpere pentru mamă şi copil, unde se pot schimba scutecele bebelușilor. Toaleta este accesibilă și persoanelor cu dizabilități.

Primarul din Huedin, Mircea Moroşan, spunea că investiția este utilă și "extrem de necesară". "Este scump, într-adevăr, dar arată bine”, afirma primarul.