Câțiva protestatari au întâmpinat-o cu huiduieli pe Viorica Dăncilă la Râșnov, scandând "Rușine să vă fie” și "PSD, ciuma roșie". Însoțită de mai mulți miniștri, Dăncilă a inaugurat începerea lucrărilor la un tronson de 6 kilometri al autostrăzii Comarnic - Brașov, iar la eveniment a luat parte și mirtopolitul Ardealului, Laurențiu Streza, care a binecuvântat "acest început de autostradă, pentru ca degrabă și fără împiedicare să ajungă la săvârșire".

Viorica DancilaFoto: Guvern

Câțiva protestatari au întâmpinat-o cu huiduieli pe Viorica Dăncilă la Râșnov, unde aceasta a venit pentru a inaugura începerea lucrărilor la bucata de autostradă Râșnov – Cristian. Primită cu "Rușine să vă fie” și "PSD, ciuma roșie”, Dăncilă a reacționat solicitând mai multă unitate pentru realizarea unor lucruri bune pentru România, scrie BizBrașov.ro.

"Aceste cuvinte nu caracterizează poporul român, nici din Brașov și nici din altă parte. Acest lucru nu poate decât să instige la ură și la dezbinare și pentru a avea lucruri bune făcute pentru România cred că trebuie să dăm dovadă de mai multă unitate. M-am dus în mijlocul lor și nu au nemulțumiri concrete. Este modul lor de a înțelege că trebuie să se comporte, noi ne-am obișnuit, nu ne este teamă, avem convingerea că facem lucruri bune pentru români și pentru România”, a spus Dăncilă, care a venit însoțită de miniștrii Transporturilor, Răzvan Cuc, Sănătății, Sorina Pintea, Finanțelor, Eugen Teodorovici și Economiei, Niculae Bădălău.

Viorica Dăncilă a inaugurat începerea lucrărilor la un tronson de 6 kilometri al autostrăzii Comarnic – Brașov, iar mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, a venit să sfințească lucrările.

VIDEO, AICI

"Doamne, binecuvântează-ne pe noi și acest început de autostradă, aceste lucrări obștești pe care le începem astăzi în numele tău, pentru ca degrabă și fără împiedicare să ajungă la săvârșire. Luminează cugetele robilor tăi care vor lucra aici și întărește brațele, Doamne, pentru ca totdeauna să se săvârșească ceea ce este bine și să lucreze faptele luminii spre slujirea poporului tău”, a afirmat mitropolitul Ardealului. Viorica Dăncilă a participat, la Râşnov, la semnarea contractului de finanţare pentru autostrada Braşov-Comarnic, spunând că se bucură că lucrarea va fi realizată de un constructor român şi că speră ca în acest caz să fie respectate termenele.

"Mă bucur că am participat la semnarea acestui contract, aceasta este abordarea Guvernului, vrem să avem cât mai multe obiective pe care să le punem în valoare, oamenii nu mai au timp să aştepte, trebuie să avem o abordare constructivă, un ritm alert, iar acolo unde lucrurile nu merg aşa cum ne-am dori, trebuie să aducem alţi oameni care vor să se implice pentru că nu putem să le spunem oamenilor că a început un drum sau o autostradă în 2011 şi în 2019 încă lucrăm la ea. Firmele care sunt serioase să-şi continue lucrul, iar celelalte să plece acasă şi să lase pe alţii care vor să facă ceva (...). Nu ne fac nouă un favor, este obligaţia lor şi trebuie să respecte termenele pe care le-au antamat când au vorbit de realizarea unui drum expres sau a unei autostrăzi. (...) Sper ca şi în acest contract să respectăm termenele şi mă bucur că sunt constructori români", a spus premierul, citat de Agerpres.