Campania pentru alegerile europarlamentare din Marea Britanie nu este lipsită de incidente. Nigel Farage, liderul partidului Brexit și unul dintre principalii promotori ai ieșirii din Uniunea Europeană, a fost lovit luni cu milkshake în timpul turneului său electoral din Newcastle.

Nigel Farage Foto: Twitter

Imaginile surprinse îl arată pe Farage furios, trăgându-i la răspundere pe bărbații care îi asigură paza: ”Cum a fost posibil așa ceva?.

Un tânăr de 32 de ani a fost arestat sub suspiciunea de agresiune, a precizat poliția, citată de Guardian.

Sean Seddon, reporter la cotidianul local Newcastle Chronicle, a filmat întregul incident, surprinzând și reacțiile trecătorilor care râdeau de Nigel Farage.

După incident, liderul Brexit a scris pe twitter: ”Din păcate, unii din tabăra celor care vor rămânerea în UE s-au radicalizat până acolo încât a devenit practic imposibil să mai facem o campanie în condiții normale. Pentru ca o democrație civilizată să funcționeze ai nevoie de consimțământul rataților. Politicienii care nu au acceptat rezultatul referendumului sunt cei care ne-au adus aici”.

Incidente similare au fost înregistrate în campania pentru scrutinul european împotriva mai multor candidați ai extremei drepte.

De asemenea, săptămâna trecută, poliția i-a rugat pe responsabilii unui restaurant McDonald's din Edinburgh, amplasat în apropierea unui spațiu unde urma să vorbească Nigel Farage, să nu vândă milkshakes, temându-se că protestatarii le vor utiliza împotriva politicienilor.