Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița a transmis luni, după ce pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video în care un polițist cerea unui șofer o parolă pentru a intra în oraș, că organizatorul activității publice din municipiul Târgoviște a luat decizia de a institui o parolă, pentru a facilita accesul autovehiculelor în zona stabilită pentru miting, dar nu pentru a intra în oraș.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Pentru participanții la miting a fost stabilită de către organizator și avizată de autoritățile locale, ca la orice manifestare publică, o zonă în care, pe perioada desfășurării evenimentului, să poată staționa autoturismele cu care aceștia au făcut deplasarea. În acest context, având în vedere numărul mare de participanți, organizatorul activității publice din municipiul Târgoviște a luat decizia de a institui o parolă, pentru a facilita accesul autovehiculelor în această zonă, nu în oraș. Restricțiile de circulație au fost stabilite în cadrul ședinței organizate pentru avizarea adunării publice”, arată un comunicat al IPJ Dâmbovița care a subliniat că ”cetățenii au fost informați în timp util cu privire la străzile unde circulația va fi închisă. Totodată, pentru a veni în sprijinul populației, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a transmis o serie de recomandări preventive”.

De asemenea, IPJ Dâmbovița a spus că ”Adunarea publică a fost autorizată de Primăria Municipiului Târgoviște, iar polițiștii și efectivele de jandarmi au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale”.

Nu în ultimul rând, IPJ a precizat că ”traficul pietonal nu a fost restricționat, iar riveranilor li s-a permis accesul cu autoturismul”.

Cu toate acestea, cazul bărbatului căruia i s-a cerut parola nu este singular. O doctoriță care încerca să se ducă acasă după o gardă de 24 de ore a acuzat că nu a fost lăsată să treacă tot din cauza mitingului PSD.