Ceremonia de lansare a unei corvete ultramoderne de 2.300 de tone construite pentru Marina Pakistanului a avut loc la Şantierul Naval DAMEN Galaţi, România. Viceamiralul şi comandantul Abdul Aleem a participat la ceremonie în calitate de oaspete de onoare, relatează publicația pakistaneza The News International citată de Rador.

corveta PakistanFoto: Captura YouTube

Corvetele sunt platforme multirol de tonaj şi dimensiuni medii. În urma semnării unui contract pentru construirea a două corvete pentru Marina Pakistanului, în 2017, prima navă este aşteptată să se alăture Flotei pakistaneze până la sfârşitul acestui an, iar cea de-a doua va fi livrată până la mijlocul anului 2020.

Vorbind cu această ocazie, oaspetele principal a subliniat importanţa corvetelor în domeniul maritim. El a mai adăugat că aceste platforme vor acţiona ca multiplicatori de forţă pentru a spori capacitatea Marinei de a proteja frontierele maritime şi de a oferi o mai mare flexibilitate în desfăşurarea iniţiativei Marinei pakistaneze independente pentru securitatea maritimă regională în regiunea Oceanului Indian.

Oaspetele principal a apreciat, de asemenea, profesionalismul Şantierului Naval DAMEN şi cooperarea în furnizarea de tehnologii de ultimă oră către Marina Pakistanului, sub forma corvetelor. La ceremonia de lansare au participat, de asemenea, supraveghetorul naval (România), conducerea superioară a Şantierului Naval DAMEN, Gorinchem & Galaţi, şi oficiali ai Marinei pakistaneze.