Viorica Dăncilă a fost huiduită, duminică, în timpul vizitei în oraşul Novaci, judeţul Gorj, unde a participat la Festivalul Păstoresc „Urcatul Oilor la Munte”, transmite Mediafax. Senatorul liberal Florin Cîțu, prezent și el la festival, spune că Viorica Dăncilă avea în program să țină un discurs pe scenă, în fața celor 6.000 de oameni participanți la eveniment, însă a renunțat după ce a văzut că nu este bine primită.

Viorica Dancila, la NovaciFoto: Captura Mediafax

UPDATE Printre protestatari se aflau și membri USR-PLUS, potrivit unor imagini postate pe Facebook de Dragoș Pîslaru, candidat PLUS. De altfel, la festival sunt prezenți mai mulți candidați ai USR-PLUS, cu susținătorii lor, pentru a face campanie.

Întrebată de ce nu a mai ținut discursul, Viorica Dăncilă a răspuns "Am considerat ca primarul să țină discursul". Trebuie precizat că primarul este de la PNL.

Viorica Dăncilă era însoţită la Novaci de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, şi de ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş. Susţinătorii PSD au încercat să acopere vocile protestatarilor, scandând „România, România” şi aplaudând.

Festivalul Folcloric Păstoresc „Urcatul Oilor la Munte“ este organizat de Casa de Cultură, Primăria şi Consiliul Local al Oraşului Novaci şi se află la a 52-a ediţie.

După ce a vorbit cu oamenii şi a făcut poze cu ei, Viorica Dăncilă a plecat, fără să facă declaraţii.

La plecare, câteva persoane au huiduit-o şi au strigat „Hoţilor”, „Ruşine” şi „Demisia”.